David Ek

Näringsfysiolog

Vad är din bakgrund och vad fick dig intresserad av kost?

Jag är näringsfysiolog och har jobbat med kost och träning i drygt tio år. Jag har tränat simning sedan unga år och det var i det sammanhanget som mitt kostintresse började. Ett av mina allra första jobb handlade om kost och hälsa, vilket sporrade mitt intresse ännu mer. Jag utbildade mig senare till kostrådgivare hos Svenska Näringsakademin och efter en tid vidare till näringsfysiolog (fil. kand. nutrition). Jag arbetar även med Svenska Näringsakademin på olika utbildningar, bland annat på kostrådgivarutbildningen.

Vad jobbar du med idag?

Förutom utbildning jobbar jag med föreläsningar, olika typer av skrivuppdrag, men även med företagshälsa och författande. Den senast boken kom ut våren 2018 och har titel ’Maten – ditt bästa träningsredskap’. Jag älskar att skriva böcker då jag lär mig otroligt mycket av researcharbetet.

Vad är den största drivkraften med ditt jobb?

Min drivkraft ligger i sanningssökande. Jag har aldrig haft en egen agenda och så fort jag lär mig något nytt eller blir bevisad ändrar jag uppfattning. Att lära mig nya saker och få nya insikter som jag kan dela med mig av till andra för att hjälpa dem till förbättrad hälsa och prestationer är en viktig del för mig.

Så vad tänker du göra på nutribe?

Jag kommer skriva och diskutera om sånt jag tycker är intressant.

Vad är ett måste i ditt kök?

Något jag lärt mig uppskatta är riktigt vassa knivar. Med bra knivar går matlagningen som en dans.

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!