Varför anses socker vara farligt?

Startsida Forum Experterna svarar Varför anses socker vara farligt?

Etiketter: 

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2356
  Anonym
  Inaktiv

  Jag har hört att socker i sig inte är farligt och fettbildande, då det omvandlas lätt till vatten och koldioxid efter att kroppen ansträngts till samma energimängd som man tagit in i kroppen. I vilka sammanhang är socker farligt, om man inte är diabetiker vill säga? Är det i samband med andra produkter och fettinnehåll i produkterna? Skulle vilja ha en klarare bild på varför socker anses vara så farligt.

  [Denna fråga är inskickad via e-post]

  #2408

  Egentligen kan man säga att allting som vi äter som innehåller energi är fettbildande om vi överdriver intaget. Detta gäller för såväl protein, kolhydrater (inklusive socker) och fett. Alla dessa näringsämnen bryts emellertid ner till koldioxid när kroppen ska utvinna energi ur dem. De olika energigivande näringsämnena påverkar dock vår ämnesomsättning på lite olika sätt. Kolhydrater, och i synnerhet socker, frisätter mycket insulin. Stor frisättning av insulin kan med tiden öka risken för bland annat diabetes II.

  Det finns dessutom forskning som tyder på att ett högt intag av socker kan öka aptiten, vilket gör att du får i dig för mycket energi. Energiöverskott resulterar i ökat kroppsfett. Man kan därför säga att socker har både en direkt och en indirekt fettbildande effekt. Ett annat problem med socker är att det bara tillför kemiskt ren energi och inga vitaminer, mineraler eller nyttiga antioxidanter.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!