Fredrik Paulún

Näringsfysiolog (Fil. Mag.)

Fredrik Paulún är näringsfysiolog (Master of Science in Nutrition) och har arbetat inom området sedan slutet av 80-talet. Hans verkliga genombrott bland allmänheten kom runt millennieskiftet då hans bok Allt om glykemiskt index låg på topplistorna och hela Sverige vände sig till honom som expert på ämnet. Han släppte under de kommande åren ett flertal bästsäljare och hans böcker översattes till ett antal språk. Fredrik är mycket uppskattad föreläsare med tusentals framträdande bakom sig. Han uttalar sig ofta i pressen och har medverkat i ett stort antal podcasts.

Tillsammans med näringsfysiolog Martin Brunnberg och Nutribe driver han den uppskattade podcasten ”Näringspodden”. Han är mycket nyfiken på nya rön inom kost och skriver därför regelbundet fortfarande böcker. Med över tjugo publicerade titlar ser han författandet som ett perfekt sätt att fortbilda sig och hålla sig i framkant inom näringsläran.

Vem är Fredrik och varför har du valt att specialisera dig på näringslära?

Jag är en fyrbarnsfar mitt i livet och älskar verkligen mitt arbete som näringsfysiolog. Det är både mitt levebröd och största intresse. Från början kom intresset kring kostens betydelse från mina föräldrar, då min mamma blev sjuk i MS i mitten av 70-talet. De förstod att maten spelar stor för hälsan både när man är frisk och när man har drabbats av sjukdom. Därför introducerade de kikärtor, olivolja, ekologisk mat, mjölksyrade produkter och mycket annat i mitt liv, decennier innan dessa livsmedel blev vanliga i Sverige.

I mina tonår vaknade intresset för kost och träning, eftersom jag ägnade mig åt olika träningsformer timtals varje dag. Det var löprundor, kampsport, styrketräning, badminton och en hel del annat så länge det gjorde mig svettig, andfådd, lugn, stark och uthållig. Återhämtningen var det inte lika mycket fokus på så jag låg ofta på gränsen till överträning och därför märkte jag så tydligt hur mycket bättre träningen gick när jag åt bra.

Livet har sedan bjudit på olika faser, som alla ställt höga krav på det jag äter. Jag hade inte mått så bra och kommit så långt i livet, om jag inte skött mitt ätande. Att vara företagsledare, kreatör, författare, småbarnsförälder och en bra partner ställer olika krav på oss men gemensamt är att allt går bättre när blodsockret är stabilt och kroppen välnärd.

Varför blev du VD på Nutribe?

Som du nämner i frågan har jag tackat ja, till den hedrande frågan att bli verkställande direktör i Nutribe eftersom det ger mig möjlighet att uppfylla många av mina drömmar. Den övergripande drivkraften i mitt arbete har alltid varit att hjälpa människor att må bättre genom kosten. Bland mina verktyg har jag haft mitt personliga arbete, men genom Nutribe får jag chansen att arbeta med ett team av experter inom näringslära vilket når så mycket längre. Jag har nu också möjlighet att utveckla nya utbildningar, digitala lösningar och produkter som verkligen gör skillnad och kan nå väldigt många människor. Mitt nätverk efter trettio år i branschen är mycket stort och därför har vi samarbeten med de allra bästa företagen inom sina områden. Det handlar bland annat om hälsotester, health-tech och kunskap, och Nutribe ska vara den självklara plattformen när en person vill lära sig mer om kost och hälsa.

Kontaktuppgifter

Vill fråga eller tipsa om något, eller komma i kontakt med Fredrik för jobb eller föreläsning? Kontakta Fredrik via formuläret nedan så återkommer han inom kort.

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!