Så vem är Johan och vad fick dig intresserad av kost och hälsa?

Jag är i grunden kock och har i stort sett uteslutande jobbat med lunchmat. Genom lunchmaten halkade jag in på hälsospåret och var en av de första som erbjöd hälsosammare lunch i Stockholm på 1990-talet. Under åren har jag utvecklat hälsokoncept inriktat på mat i flera sammanhang och konstellationer där jag kunnat samla på mig mer erfarenheter och kunskap.

År 2011 utbildade jag mig till kostrådgivare på Svenska Näringsakademin för att få djupare kunskaper i näringslära och sedan gjorde jag fördjupningskursen för kostrådgivare.

2016 realiserade jag mitt drömkoncept, Doktor Mat. Jag kände då att jag hade samlat på mig tillräcklig kunskap och erfarenhet för att kunna erbjuda ett komplett koncept där jag erbjuder, i mina ögon, perfekt sammansatta måltider. Perfekt mat för mig innebär maten smakar underbart samtidigt som den är bra för din kropp och knopp, där varje komponent är granskad och genomtänkt i minsta detalj för ge maximal näring och hälsa.

Så hur ser en normal dag ut för dig?

Jag tycker mycket om att jobba hands-on i köket, framför allt i produktion och utveckling av våra rätter och produkter. Vi producerar bland annat hemsyrade grönsaker av olika sorter. Dessa finns självklart med på vår lunchmeny.

Vad driver dig när du jobbar?

Jag vill verka för att bidra till den hälsorörelse som ständigt växer. Jag vill se att folk mår bättre av att vi erbjuder bra mat. Jag ser också stort värde av samarbeten då man alltid är starkare tillsammans och jag vill bidra genom min verksamhet till att göra samhället friskare.

Så vad tänker du göra på nutribe?

Jag vill visa på att det är enkelt att laga god mat som gör dig gott. Dessutom har jag många tips som jag hoppas ska underlätta vardagslogistiken för nutribes läsare.

Vad är ett måste i ditt kök?

Kål! Kål i alla former är underskattat som livsmedel, både smakmässigt och kanske också näringsmässigt. När jag säger kål menar jag allt ifrån grönkål till surkål, broccoli, fänkål och vitkål. Mer kål!