Martin Brunnberg

Näringsfysiolog

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition) och har varit aktiv inom området i drygt 20 år. Martin och har till dags dato utbildat nära 2000 kostrådgivare på Svenska Näringsakademin och har även bidragit till näringsutbildning på bland annat PT-utbildningar och andra utbildningar inom hälsoområdet. Han är även flitig på att skriva, och har medförfattat sju böcker som sålts i Sverige, Norge och Tyskland. Martin syns även som skribent i olika tidningar samt håller föreläsningar runt om i Sverige.

Vem är du och varför har du valt att specialisera dig på näringslära?

Jag blev tidigt intresserad av näringslära då jag upptäckte hur stor betydelse har för hälsa, viktbalans och träningsprestationer. I mina unga tonår var jag lite överviktig och min väg därifrån blev träning. I den vevan märkte jag också att kosten påverkade otroligt mycket. Kosten är väldigt central oavsett om man vill bygga muskler eller bränna fett. Vill man ha bästa resultat gäller det att skaffa sig så mycket kunskaper som möjligt och det är nog huvudskälet till att jag valde den här banan. Under min utbildningstid läste mycket forskning jag om hur stor betydelse kan ha för olika hälsotillstånd och vad rätt kost kan göra för att förebygga. Samtidigt insåg jag hur stora de kunskapsluckorna var på området, vilket kan vara både frustrerande men framförallt stimulerande. Min insikt så här långt är att man kan göra otroligt mycket med kosten som verktyg, men samtidigt blir man aldrig heller fullärd.

Vad driver dig i det arbete?

Jag skulle dela upp mitt intresse i två delar. Den ena består i jakten på var sanningen ligger. Vad är viktigt att tänka på för hälsan? Vad är mindre viktigt? Den andra delen är att se resultat hos kunder och elever. Det är en otrolig kick att se någon förbättras och nå sina mål – oavsett om det handlar om viktminskning, prestationsoptimering, psykiskt välmående eller förbättrandet av sjukdomssymptom.

Kontaktuppgifter

Är det något du vill fråga eller tipsa om? Eller vill du att Martin kommer och ger en föreläsning? Kontakta Martin via formuläret nedan så återkommer han inom kort.

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!