Näringsnördarna

Varje vecka släpper vi ett nytt avsnitt av vår populära podcast. Här snackar vi om allt som rör kost och näring lite däremellan.

Avsnitt 6 – Alan Bergström och Fredrik Paulún pratar om hälsobranschen

I detta avsnitt pratar Martin, med Alan Bergström från Personal Training School www.pt-school.com och Fredrik Paulún från Svenska Näringsakademin www.svna.se, om hälsobranschen och dyker ner lite i gamla minnen.

Avsnitt 5 – Martin och David pratar mat och prestation

David Ek är näringsfysiolog med inriktning på prestation. David är själv triatlet och skrivit flera böcker inom näringslära och den senaste handlar om kost och prestation. I det här avsnitt pratar Martin och David om teorierna bakom idrottsnutrition och ger råd för hur man äter i praktiken för att prestera maximalt.

Avsnitt 4 – Martin och Dr. Mat diskuterar mat och hälsa

I detta avsnitt får vi stifta närmare bekantskap med Johan Lalin, grundare och driven ägare av hälsorestaurangen Dr Mat. Vi diskuterar mat och smarta strategier för hur man får till maten i vardagen.

Avsnitt 3 – Fett

Fetter är ett spännande ämne inom näringsläran. Som bränsle har det högt energiinnehåll, men kan bara användas som bränsle under låg- till medelintensivt arbete. Dessutom har fetter många andra effekter på våra kroppar. I det här avsnittet avhandlas många intressanta aspekter på fetter. Näringsnördarna är en podd från nutribe.com.

Avsnitt 1 – Välkommen till näringsnördarna!

I det här avsnittet pratar Martin om energibegreppet. Hur många kalorier behöver få i sig och vad påverkar behovet? Kan man boosta sin förbränning och vilken betydelse har det för viktbalansen? Är en kalori alltid en kalori eller skiljer de sig på något sätt åt? Näringsnördarna är en podd från nutribe.com

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!