Näringsnördarna

Varje vecka släpper vi ett nytt avsnitt av vår populära podcast. Här snackar vi om allt som rör kost och näring lite däremellan.

Avsnitt 15 – Martin och Nina Säbom pratar kroppstransformering

Nina Säbom driver Värmdö PT-studio och projektet New Body Challenge. I det här avsnittet berättar Nina om hur hon använder träning och kost som verktyg för att uppnå remarkabla resultat hos sina klienter. Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com

Avsnitt 14 – Martin pratar med Eva och Johan om vegetarisk kost och träning

I det här avsnittet får vi träffa Johan Engstrand från nutribe och Eva Sederholm som tävlar i vegan-Fitness. Hur väl fungerar vegankost med träning på hög nivå? Vilka utmaningar och attityder möter man som vegan? Dessa och fler frågeställningar diskuteras i det här avsnittet av Näringsnördarna. Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com

Avsnitt 13 – Martin pratar med Henrik Bramsved om motivation

Henrik Bramsved driver Aerobic Weekends som är ett utbildningsföretag för grupptränare. Henrik har en lång karriär inom träning och motivation och i det här avsnittet delar han med sig av sin kunskap och erfarenhet. Mer om Henrik och hans verksamheten kan man läsa på www.aerobicweekends.com. Du hittar även hans bok på www.atletträning.se Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com

Avsnitt 12 – Martin pratar med Saleh om meditation och kost

Vad betyder kost för för ditt inre välbefinnande? I detta avsnitt pratar Martin med Saleh Vallander som är instruktör inom mediation och studerar sista året på läkarlinjen. Med olika utgångspunkter pratar Martin och Saleh om kost, men kanske landar de i liknande slutsatser? Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com Martin Brunnberg Martin är näringsfysiolog (Master of Science Nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildning inom kost och kostrådgivning på Svenska Näringsakademin (fd. Paulúns Näringscenter). Martin har skrivit och medförfattat sju böcker inom näringslära och medverkat som skribent i åtskilliga facktidskrifter. Saleh Vallander Samtalsterapeut, meditationsinstruktör och blivande läkare. Utbildad inom KBT, meditationslära, Inquiry och Non-dual terapi. Författare till boken "72 meditationer - för dig som inte har tid att meditera. Ta del av Saleh på https://www.salehvallander.com/

Avsnitt 11 – Martin diskuterar övervikt med Mia Ånemyr

Är kirurgi lösningen på överviktsproblem? Vilka utmaningar står man inför om man beslutat sig för ett sådant ingrepp? I detta avsnitt diskuterar Martin övervikt med livsstilsvägledaren Mia Ånemyr. Missa inte Martins föreläsningsturné: Malmö 6/3, Göteborg 13/3, Stockholm 14/4 och Örebro 10/4. Läs mer och boka på wimab.se Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com Martin Brunnberg Martin är näringsfysiolog (Master of Science Nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildning inom kost och kostrådgivning på Svenska Näringsakademin (fd. Paulúns Näringscenter). Martin har skrivit och medförfattat sju böcker inom näringslära och medverkat som skribent i åtskilliga facktidskrifter. Mia Ånemyr Ta del av Mia på https://miaanemyr.se/ samt hör mer om henne på henne podd: Sluta banta, börja leva!

Avsnitt 10 – Martin pratar sötningsmedel

Hur nyttiga är egentligen sötningsmedel? Vilka alternativ finns? I detta avsnitt reder Martin ut begreppen. Missa inte Martins föreläsningsturné: Malmö 6/3, Göteborg 13/3, Stockholm 14/4 och Örebro 10/4. Läs mer och boka på wimab.se Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com Martin Brunnberg Martin är näringsfysiolog (Master of Science Nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildning inom kost och kostrådgivning på Svenska Näringsakademin (fd. Paulúns Näringscenter). Martin har skrivit och medförfattat sju böcker inom näringslära och medverkat som skribent i åtskilliga facktidskrifter.

Avsnitt 9 – Martin och David pratar viktminskning

Kan man gå ner i vikt varaktigt? Vad säger forskningen och finns det strategier som är bättre än andra? Dessa frågor samt ett antal myter pratar Martin och David om i det här avsnittet. Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com Martin Brunnberg Martin är näringsfysiolog (Master of Science Nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildning inom kost och kostrådgivning på Svenska Näringsakademin (fd. Paulúns Näringscenter). Martin har skrivit och medförfattat sju böcker inom näringslära och medverkat som skribent i åtskilliga facktidskrifter. David Ek David är näringsfysiolog med inriktning på prestation. David är själv triatlet och skrivit flera böcker inom näringslära och den senaste handlar om prestation och kost.

Avsnitt 8 – Kolhydrater

I detta avsnitt pratar Martin om kolhydrater ur ett näringsläraperspektiv. Olika typer av kolhydrater diskuteras samt blodsocker, sockerberoende och fibrer. Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com Martin Brunnberg Martin är näringsfysiolog (Master of Science Nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildning inom kost och kostrådgivning på Svenska Näringsakademin (fd. Paulúns Näringscenter). Martin har skrivit och medförfattat sju böcker inom näringslära och medverkat som skribent i åtskilliga facktidskrifter.

Avsnitt 7 – Sluta banta!

I detta avsnitt pratar Martin om kolhydrater ur ett näringsläraperspektiv. Olika typer av kolhydrater diskuteras samt blodsocker, sockerberoende och fibrer. Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Mejla oss på info@nutribe.com Om Martin Brunnberg Martin är näringsfysiolog (Master of Science Nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildning inom kost och kostrådgivning på Svenska Näringsakademin (fd. Paulúns Näringscenter). Martin har skrivit och medförfattat sju böcker inom näringslära och medverkat som skribent i åtskilliga facktidskrifter. På nutribe.com bidrar han med artiklar, blogginlägg och poddar.

Avsnitt 5 – Martin och David pratar mat och prestation

David Ek är näringsfysiolog med inriktning på prestation. David är själv triatlet och skrivit flera böcker inom näringslära och den senaste handlar om kost och prestation. I det här avsnitt pratar Martin och David om teorierna bakom idrottsnutrition och ger råd för hur man äter i praktiken för att prestera maximalt.

Avsnitt 3 – Fett

Fetter är ett spännande ämne inom näringsläran. Som bränsle har det högt energiinnehåll, men kan bara användas som bränsle under låg- till medelintensivt arbete. Dessutom har fetter många andra effekter på våra kroppar. I det här avsnittet avhandlas många intressanta aspekter på fetter. Näringsnördarna är en podd från nutribe.com.

Avsnitt 2 – Protein

Protein brukar ofta beskrivas som kroppens byggsten, men protein har även många andra funktioner. Dessa funktioner samt proteintillskott, proteinvärde och proteinbehov diskuteras i detta avsnitt. Näringsnördarna är en podd från nutribe.com.

Avsnitt 1 – Välkommen till näringsnördarna!

I det här avsnittet pratar Martin om energibegreppet. Hur många kalorier behöver få i sig och vad påverkar behovet? Kan man boosta sin förbränning och vilken betydelse har det för viktbalansen? Är en kalori alltid en kalori eller skiljer de sig på något sätt åt? Näringsnördarna är en podd från nutribe.com
error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!