Vad fick dig intresserad av kost och hälsa?

Mitt hälsointresse började 1997 då jag gjorde en stor livsstilsförändring och gick från en stillasittande, sockerberoende soffpotatis till en livsstil med fokus på hållbar hälsa och ökad livsglädje. Som ett steg i förändringen gick jag Svenska Näringsakademins kostrådgivarutbildning 1998. Kostrådgivning blev i samband med detta även mitt yrkesval. Ett vägval som jag aldrig ångrat.

Vad gör du idag och hur ser en normal arbetsdag ut?

Jag har jobbat med kost och hälsa sen år 2000 och coachat tusental klienter inom kost till förändringar som involverar allt från optimering av hälsa till viktminskning och prestationsoptimering. Jag arbetar även med föreläsningar, event med hälsoinriktning samt träningsresor.

Sen 2011 äger och driver jag en müslifabrik på Persgården, Visingsö, där vi enbart arbetar med ekologiska råvaror. Jag är även aktiv idrottare där är mitt huvudfokus triathlon. Jag har till dags dato kört sex IRONMAN. Därför har jag också ett stort intresse för kopplingen mellan kost och prestation.

Vad är den största drivkraften med ditt jobb?

Jag har vigt mitt liv åt att inspirera andra och här ligger min drivkraft och belöning. Att gång på gång få uppleva hur små kost och träningsförändring leder till stora förbättringar med människors hälsa är den största anledningen till att jag aldrig någonsin kommer att tröttna på mitt jobb.

Så vad tänker du göra på nutribe?

Min roll på Nutribe är att inspirera andra till ett hälsosamma liv genom att bryta ner vetenskapen till vad det i slutändan kokar ner till. Jag älskar att lyssna på kunniga forskare och näringsfysiologer, men utmaningen ligger i hur vi får människor att omsätta teorin i praktiken. Vad ska jag lägga på min tallrik? Hur ska jag tänka när jag handlar? Är gurkmeja nyttigt?

Vad är ett måste i ditt kök?

Kaffe! Kaffe är både gott, nyttigt och prestationsförbättrande.