Jimmy Lindell

Kostrådgivare

Vem är Jimmy och vad fick dig intresserad av kost?

Kost och hälsa är något som alltid legat mig varmt om hjärtat och framförallt med en förkärlek till skogens skafferi – så som svamp, rötter, örter osv. Jag är i grund och botten utbildad till Kock och är även licensierad kostrådgivare från Svenska Näringsakademin. Träning i olika former är en stor del av mitt liv, med fokus på styrketräning. Och med träningen började jag även experimenterat mycket med kosten – med olika dieter och kostvanor – vilket gjorde att mitt intresse för kosten började växa.

Vad arbetar du med idag?

Just nu arbetar jag på ett Tivoli, ett jobb med variation och rörelse, vilket jag trivs oerhört med. Vid sidan av det så har jag ett brinnande intresse för att lära mig mer om kost och hälsa, och att sen få dela med mig till andra kost- och hälsointresserade.

Vad tänkte du dela med dig på nutribe?

Jag vill hjälpa läsaren att ta del av resultat och rön från olika studier och göra de lite mer komplexa texterna mer lättlästa och förståelig. Jag vill även ge förlag på olika maträtter och ge läsaren en förståelse kring varför komponenterna i maten kan vara fördelaktig.

Vad måste finnas i ditt kök?

En vass kniv!
Jag avskyr att ”såga” maten. Det ska vara som att skära i smör med en välslipad kniv.

Kontaktuppgifter

Är det något du vill fråga eller tipsa oss om? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!