Johan Engstrand

Vegan & webbansvarig

Vem är Johan och vad fick dig intresserad av kost?

Det var tack vare mitt idrottande som intresset för kost började, och främst när jag började spela på elitnivå. Och det börja först med enorma portioner för att orka med all träning. Men med tiden så växte intresset och jag började sätta mig in i vad som faktiskt hamnade på tallriken.

Vad behövde ändra med kosten för att passa ditt idrottande?

När det kom till amerikansk fotboll så var det fokus på mycket muskelbyggande mellan säsongerna, vilket gav fokus på protein, och under säsongen var fokus på explosivitet och kondition, och då blev det fokus på kolhydrater.

Vad fick dig att bli vegetarian och sedan vegan?

När det var dags att fylla 30 och varva ner från idrottandet så tog jag mig en ordentligt funderare på mina behov och hamnade lite i att animaliska produkter inte riktigt var ett nödvändigt ont för att ge mig en komplett kost. Och just då gick debatten om galna kosjukan och diverse annat som hjälpte mig på traven att ta beslutet. Så jag blev lakto-ova-vegetarian.

Det var en skillnad att gå från en huvudsakligen köttdiet till en vegetarisk diet. Men det gick bra mycket fortare än jag trodde att vänja mig bort från kött.

Och efter åtta år som vegetarian blev jag vegan, och det steget kändes faktiskt större att ta. Insikten av hur mycket mejeri- och äggprodukter det är i daglig kost var en tankeställare. Men ett beslut som varit väldigt tillfredställande att ta och faktiskt gett mig flera hälsofördelar.

Vad tänker du göra på nutribe?

Förutom att jag är ansvarar för det tekniska bakom nutribe så strävar jag efter att utveckla mina egna kunskaper inom kost och näring. Sen drivs jag av att se andra utvecklas, vilket jag hoppas vi med nutribe kan bidra med. Så jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter som jag hoppas kan inspirera och hjälpa andra i någon mån.

Vad kan du inte vara utan i ditt kök?

Nu är det inte bara kopplat till mitt kök, men – kaffe. Kaffe är ett perfekt livsmedel som förenar njutning med hälsa.

Kontaktuppgifter

Har du några frågor eller tips kring nutribe? Eller är du intresserad av att bidra med innehåll på sajten? Kontakta Johan via formuläret nedan så återkommer han inom kort.

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!