Hem Forum Experterna svarar Tips på bra lunch och mellanmål under resor Svar till: Tips på bra lunch och mellanmål under resor

#2467
Martin Brunnberg
Martin Brunnberg
Forumledare

En mycket bra fråga, då väldigt många idag reser mycket i sina jobb och då hamnar i logistiska fällor. Det bästa är naturligtvis om man kan laga så mycket av sin mat själv. Restaurangmat kan vara ett helt okej alternativ om man har möjlighet att kunna välja bra mat. Det viktiga är att maten är lagad av bra råvaror som lax, kyckling och magert kött alt. bönor och ärtor. De feta såser som är så vanliga på restauranger kan du ofta välja bort och ofta finns det bättre alternativ än pommes frites att äta till.

Bra salladsbord som innehåller linser, bönor, kikärtor, broccoli, paprika och andra grönsaker blir också allt vanligare. Är du rädd för att gå upp i vikt kan du avstå från ris och pasta och istället välja linser eller bönor som kolhydratkälla. Ofta ligger dessa grönsaker i en marinad som till stor del består av olja. Oljan är ofta av bra kvalité, men det kan lätt bli för mycket av det goda. Det du då kan göra är att hälla bort det mesta av oljan.

När det gäller mellanmål tycker jag att frukt och magra mejeriprodukter fungerar utmärkt och det är också lätt att få tag på om man är mycket i farten. Det finns även andra bra alternativ som rökt fisk med grovt bröd och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.