Tips på bra lunch och mellanmål under resor

Startsida Forum Experterna svarar Tips på bra lunch och mellanmål under resor

Etiketter: ,

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2466
  Anonym
  Inaktiv

  Jag skulle vilja ha lite praktiska tips hur man får lunchmat och mellanmål att fungera. Vid ett tillfälle för cirka en vecka sedan när jag stod i mitt kök och lagade kvällsmat, kom jag att tänka på hur svårt det måste vara för dem som är ute och reser mycket i arbetet och inte kan laga sin egen mat. Hur ska man göra då? Hur gör du? Tar du med dig en plastkasse med matlådor och pulverburkar eller kör du på restaurangmat? Jag har även lite problem med välja bra mellanmål och skulle därför vilja ha lite bra tips på sådana!

  [Denna fråga är inskickad via e-post]

  #2467

  En mycket bra fråga, då väldigt många idag reser mycket i sina jobb och då hamnar i logistiska fällor. Det bästa är naturligtvis om man kan laga så mycket av sin mat själv. Restaurangmat kan vara ett helt okej alternativ om man har möjlighet att kunna välja bra mat. Det viktiga är att maten är lagad av bra råvaror som lax, kyckling och magert kött alt. bönor och ärtor. De feta såser som är så vanliga på restauranger kan du ofta välja bort och ofta finns det bättre alternativ än pommes frites att äta till.

  Bra salladsbord som innehåller linser, bönor, kikärtor, broccoli, paprika och andra grönsaker blir också allt vanligare. Är du rädd för att gå upp i vikt kan du avstå från ris och pasta och istället välja linser eller bönor som kolhydratkälla. Ofta ligger dessa grönsaker i en marinad som till stor del består av olja. Oljan är ofta av bra kvalité, men det kan lätt bli för mycket av det goda. Det du då kan göra är att hälla bort det mesta av oljan.

  När det gäller mellanmål tycker jag att frukt och magra mejeriprodukter fungerar utmärkt och det är också lätt att få tag på om man är mycket i farten. Det finns även andra bra alternativ som rökt fisk med grovt bröd och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!