- Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast för 2 år, 5 månader sedan av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Startsida › Forum › Experterna svarar › Är homogeniserad mjölk farlig?
Etiketter: homogenisering, mjölk
Är homogeniserad mjölk farlig att dricka? Fick höra talas om att homogeniserad mjölk innehåller små fettkulor på grund av homogeniseringsprocessen som mjölk genomgår. Dessa små fettdroppar skulle sedan lättare tränga in kärlväggen och lagras där. Hur är det egentligen?
[denna fråga är inskickad via e-post]
Nej, det finns inget som tyder på att homogeniserad mjölk skulle vara mer farlig för vårt hjärta och kärl än de icke-homogeniserade varianterna. Visst innehåller homogeniserad mjölk mindre ”fettkulor” än icke-homogeniserad mjölk, men eftersom kroppen bygger ihop egna transportpartiklar av det fett som vi äter spelar detta ingen roll. De små fett droppar som finns i mjölken hamnar alltså inte i blodet utan att de först har byggts om till den sorts partiklar som kroppen vill ha i blodet. De partiklar kroppen bygger är väldigt mycket mindre än de ”sönderslagna”, homogeniserade fettdropparna.
Nödvändiga kakor behövs för att denna sajt ska fungera korrekt. Denna kategori inkluderar endast kakor som säkerställer sajtens funktioner och säkerhet. Dessa kakor lagrar ingen personlig information om sina besökare.
Dessa kakor är ej nödvändiga för att webbsidan ska fungera och används specifikt för att samla in data som gör att vi kan analysera våra besökare och hur de använder våra tjänster. Detta så att vi kan utveckla våra produkter och tjänster så att de ger den bästa upplevelsen för våra besökare. Dessa kakor kan även inkluderar annonser från tredje-part som används för att ge oss en intäkt till sajten.