- Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast för 2 år, 5 månader sedan av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Startsida › Forum › Experterna svarar › Hur mycker energi krävs för att smälta maten?
Etiketter: matsmältning
Beroende på vad man äter och hur lättsmält det är, varierar det hur mycket energi det går att bearbeta/omvandla maten? Det vill säga finns det mat som har samma energiinnehåll, men som ger olika mycket överskottsenergi?
[denna fråga är inskickad via e-post]
Visst kan olika typer föda kräva olika mycket bearbetning för att kroppen ska kunna få tag på alla godsaker som finns i maten. Bearbetningen kräver förstås energi, men den energimängden är försvinnande liten. Många oraffinerade livsmedel tas inte upp till 100 procent och här finns en signifikant skillnad i mängden nettoenergi ett livsmedel tillför. Dessutom påverkar olika näringsämnen och även specifika livsmedel förbränningen olika.
Myten om negativa kalorier, det vill säga sådan mat som kräver mer energi för att brytas ner än vad det ger kroppen, är inte ny. Men som sagt, det är bara en myt utom möjligen för vatten.
Nödvändiga kakor behövs för att denna sajt ska fungera korrekt. Denna kategori inkluderar endast kakor som säkerställer sajtens funktioner och säkerhet. Dessa kakor lagrar ingen personlig information om sina besökare.
Dessa kakor är ej nödvändiga för att webbsidan ska fungera och används specifikt för att samla in data som gör att vi kan analysera våra besökare och hur de använder våra tjänster. Detta så att vi kan utveckla våra produkter och tjänster så att de ger den bästa upplevelsen för våra besökare. Dessa kakor kan även inkluderar annonser från tredje-part som används för att ge oss en intäkt till sajten.