- Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast för 2 år, 5 månader sedan av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Startsida › Forum › Experterna svarar › Hur påverkar "dåliga" hormoner oss?
Etiketter: hormoner
När man läser om hormoner får man reda på att vissa har synergieffekter, alltså samarbetar med varandra när det gäller till exempel muskelbygge. Man läser också att vissa är svurna fiender, som kortisol och testosteron. Skall man då uppfatta det som att kroppen ständigt har ”dåliga” hormoner att jobba emot. Är detta i så fall en anledning till att vi åldras?
[denna fråga är inskickad via e-post]
Nej, så tycker inte jag att man ska se på saken. Vi har många hormoner som motarbetar varandra i flera avseenden. Det är helt enkelt ett resultat av evolutionen. En fördel med att ha många olika hormoner som påverkar vitt skilda system, även om det innebär att de motverkar varandra, gör att vår fysiologi blir mer dynamisk och lättare anpassar sig till snabba förändringar. Kortisol är exempelvis ingen fiende utan ett hormon som hjälper oss att hantera stress. Högt kortisol är således ingen grundorsak utan oftare ett symptom på underliggande problem som exempelvis stress.
Nödvändiga kakor behövs för att denna sajt ska fungera korrekt. Denna kategori inkluderar endast kakor som säkerställer sajtens funktioner och säkerhet. Dessa kakor lagrar ingen personlig information om sina besökare.
Dessa kakor är ej nödvändiga för att webbsidan ska fungera och används specifikt för att samla in data som gör att vi kan analysera våra besökare och hur de använder våra tjänster. Detta så att vi kan utveckla våra produkter och tjänster så att de ger den bästa upplevelsen för våra besökare. Dessa kakor kan även inkluderar annonser från tredje-part som används för att ge oss en intäkt till sajten.