Utebliven mens vid hårdträning.

Startsida Forum Experterna svarar Utebliven mens vid hårdträning.

Etiketter: ,

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2516
  Anonym
  Inaktiv

  Jag har en kompis som inte har haft menstruation på flera månader för att hon tränar för mycket. Hur påverkar det kroppen och vilka konsekvenser kan detta leda till? Tack på förhand från en orolig kompis.

  [denna fråga är inskickad via e-post]

  #2517

  Ja jag tycker det låter som att din kompis tränar alldeles för mycket och antagligen slarvar hon med kosten också. När man förlorar menstruationen är detta ett tecken på att kroppen far illa. Att kroppen ”stänger” av mensen beror ofta på att den är undernärd. Vid undernäring kan kroppen inte kosta på sig att bli gravid eftersom att födan inte räcker för att fostret ska kunna utvecklas normalt. Om mensen uteblir under långa perioder kan detta leda till fertilitetsproblem, benskörhet och en störd metabolism.

  Jag tycker att det är bra att du bryr dig om din kompis, för jag är rädd för att detta kan leda (om det inte redan har) till ätstörningar. Jag tror att det bästa för din kompis är om hon söker professionell hjälp. Det är antagligen svårt för henne att ta det steget och därför hänger det mycket på vilket stöd och uppmuntran hon får från folk i hennes omgivning.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!