- Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast för 5 år, 10 månader sedan av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Nyheter, forskning och senaste rönen kring hälsa och näring!
Vi har utbildningar till kostrådgivare, hälsoinspiratörer, coacher, rådgivare idrottsnutrition m.fl.
Kostrådgivare (light) ger dig grunderna i näringslära och många praktiska tillämpningar.
Utbilda dig till diplomerad & licensierad kostrådgivare hos Svenska Näringsakademin!
Utbilda dig till diplomerad & licensierad kostrådgivare hos Svenska Näringsakademin!
Startsida › Forum › Experterna svarar › Vad består maten av förutom protein, kolhydrater och fett?
Etiketter: livsmedel, näringsämne
Jag har en fråga om vad maten innehåller förutom de energigivande näringsämnena. Om man tar exempelvis 100 gram renskuren biff där näringsinnehållet är 22 gram protein, 3 gram fett och 0 gram kolhydrater. Vad består då de resterande 75% av?
[Denna fråga är inskickad via e-post]
De resterande innehållet i mat brukar ofta till stor del utgöras av vatten, men även en varierande mängd mineraler. Vegetabilier innehåller ofta olika typer av fibrer som exempelvis cellulosa och pektin. I ditt fall med biffen utgörs en stor andel av vikten av vatten.