Ribos för immunförsvaret

Näringsfysiolog (Fil. Mag.)
11 oktober 2018
KATEGORI: Hälsa | Notis | Tillskott
KATEGORI: Hälsa | Notis | Tillskott

Intresserad av kost och näringslära? Då rekommenderar vi Svenska näringsakademins kurs om grundläggande näringslära Kostrådgivare (light)

Nukleotider är byggstenarna för bland annat vår arvsmassa och har sålts som tillskott med motiveringen att de skulle stimulera muskeluppbyggnaden vid träning.

Tyvärr verkar inte nukleotider vara särskilt speciellt effektiva då det gäller muskelanabolismen. Däremot verkar de vara intressanta för den som vill boosta sitt immunförsvar. I en studie lät man en försöksgrupp äta 50 mg nukleotider per dag under två veckor.

Resultaten visade att halterna av vissa markörer för immunsystemet ökade markant jämfört med kontrollgruppen. Inte heller observerades några biverkningar. Nukleotider skulle därför kunna vara intressant för dig som lätt drabbas av infektioner.

Vill du lära dig mer om näringslära?

Jobbar med hälsa eller bara är intresserad? Då är våra utbildningar för dig. Svenska Näringsakademin har utbildat över 2500 licensierade kostrådgivare sedan 2005. Utöver kostrådgivare så utbildar vi även certifierade coacher, hälsoinspiratörer och rådgivare idrottsnutrition.

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!