Smal av rödvin

Näringsfysiolog (Fil. Mag.)
13 oktober 2018
KATEGORI: Notis | Viktminskning
ÄMNE: vin
KATEGORI: Notis | Viktminskning
ÄMNE: vin

Intresserad av kost och näringslära? Då rekommenderar vi Svenska näringsakademins kurs om grundläggande näringslära Kostrådgivare (light)

Att alkohol inte är toppen för formen känner de flesta till. Men det verkar dock var skillnad på alkohol och alkohol. I flera studier har man sett att måttlig konsumtion av rött vin till och med kan underlätta viktminskning. Hur går detta till?

Antagligen beror det på att druvor och rött vin är rika källor för antioxidanten resveratrol. Resveratrol har förmågan att aktivera signalvägar inne i fettcellerna som motverkar att de blir fler. Samma signalvägar aktiveras även vid energiunderskott.

Detta betyder i bästa fall att en måttlig rödvinskonsumtion kan underlätta viktminskning. I varje fall verkar rött vin inte ha samma fettbildande effekter som andra sorters alkohol.

Vill du lära dig mer om näringslära?

Jobbar med hälsa eller bara är intresserad? Då är våra utbildningar för dig. Svenska Näringsakademin har utbildat över 2500 licensierade kostrådgivare sedan 2005. Utöver kostrådgivare så utbildar vi även certifierade coacher, hälsoinspiratörer och rådgivare idrottsnutrition.

error: Info: Innehållet är upphovsrättsskyddat !!